Αθήνα, 15-12-2016

                                   

                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

 

Η Εφορευτική Επιτροπή ενημερώνει τα μέλη των υποψήφιων συνδυασμών για τις εκλογές του ΣΕΚ “Ενιαίο Ψηφοδέλτιο” - “Προοπτική για την Κοινωνιολογία” ότι το Σάββατο 17/12/2016 και ώρα 13:30 θα γίνει παραλαβή των ψηφοδελτίων των μελών εκτός Αττικής από τη θυρίδα του Συλλόγου υποκατάστημα ΕΛΤΑ - Αιόλου 100.

 

Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη διαφάνεια της διαδικασίας προσκαλούμε τα μέλη των υποψήφιων συνδυασμών να ορίσουν μέχρι δύο εκπροσώπους για να παρευρεθούν κατά την παραλαβή, καθώς και στη διαδικασία καταμέτρησης και καταγραφής τους.

 

 

 

                                                Για την Εφορευτική Επιτροπή

 

 

                        Πρόεδρος                                            Μέλη

                        Καραβέλα Αρετή                    Γιακουβάκη Ζωγραφιά, Καραβασίλη Ιωάννα,

                                                                        Λεομπίλλα Φωτεινή, Τούτσης Μελέτης

                                                                                                                        Αθήνα, 07-12-2016

                                   

                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

 

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

 

Ενόψει των προγραμματισμένων για τις 18/12/2016 αρχαιρεσιών του "Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων" και προκειμένου να διασφαλιστεί στο έπακρο η νομιμότητα και εγκυρότητα της διαδικασίας, η Εφορευτική Επιτροπή προχώρησε στην διερεύνηση της υποχρεωτικής ή μη παρουσίας Δικαστικού Αντιπροσώπου κατά τη διάρκεια των εκλογών του Συλλόγου μας.

 

Για το λόγο αυτό υπήρξε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών (γραφείο 9, πρ. Σχολή Ευελπίδων, τηλ 2108843018) από όπου και ενημερωθήκαμε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα καθώς ο σύλλογος μας, βάσει και του καταστατικού λειτουργίας του, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση συνδικαλιστική ένωση/όργανο, οποιουδήποτε βαθμού (Α΄βάθμιο, Β΄βάθμιο κλπ).

 

Συνεπώς η λειτουργία του διέπεται από όσα ορίζουν τα άρθρα 78 έως και 106 του Αστικού Κώδικα και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν. 1264/1982 (οπότε και θα ήταν υποχρεωτική η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου για τις αρχαιρεσίες). 

 

Κατόπιν τούτου, οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν με το τρόπο που έχει αποφασιστεί και ανακοινωθεί εκ μέρους της Εφορευτικής Επιτροπής.

 

Στη διάθεση σας για τυχόν διευκρινήσεις ή πληροφορίες.


 

 

 

                                                Για την Εφορευτική Επιτροπή

 

 

                        Πρόεδρος                                            Μέλη

                        Καραβέλα Αρετή                     Γιακουβάκη Ζωγραφιά, Καραβασίλη Ιωάννα,

                                                                        Λεομπίλλα Φωτεινή, Τούτσης Μελέτης

                                                                                           

 

 

 Αθήνα, 02-12-2016

                                   

                                     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής προσκαλούν σε συνάντηση τους εκπροσώπους των υποψήφιων συνδυασμών για τις εκλογές του ΣΕΚ το Σάββατο 03/12/2016 και ώρα 11:00 π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων: Πλατεία  Αγίων Θεοδώρων 3 Τ.Θ. 4239.

 

Στη συνάντηση προσκαλούνται να παραστούν δύο εκπρόσωποι από κάθε συνδυασμό.

Θέμα της συνάντησης θα είναι η συμφωνία για τον τρόπο και τη διαδικασία διεξαγωγής των επικείμενων εκλογών του ΣΕΚ.

 

 

                                                Για την Εφορευτική Επιτροπή

 

 

                        Πρόεδρος                                            Μέλη

                        Καραβέλα Αρετή                    Γιακουβάκη Ζωγραφιά, Καραβασίλη Ιωάννα,

                                                                        Λεομπίλλα Φωτεινή, Τούτσης Μελέτης

 

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Αγαπητέ/ή συνάδελφε,

 

Με αφορμή τη διακίνηση Δελτίων Τύπου και ανακοινώσεων εκ μέρους υποψηφίων, την ευθεία αμφισβήτηση των διαδικασιών, καθώς και της ίδιας της Εφορευτικής Επιτροπής μέσω αυτών, θα θέλαμε προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο το κύρος του οργάνου όσο και η εγκυρότητα της διαδικασίας και των αποτελεσμάτων που αυτή θα παράξει (εκλογή νέων οργάνων του ΣΕΚ) να αναφέρουμε τα εξής:

  • Τόσο στις 24-11-2016, παρουσία μελών απερχόμενου Δ.Σ. και εκπροσώπων του συνδυασμού “Προοπτική για την Κοινωνιολογία”, όσο και στις 25-11-2016, η Εφορευτική Επιτροπή συνεδρίασε σε απαρτία (3 μελών) και οι όποιες αποφάσεις λήφθηκαν έχουν πλήρη εγκυρότητα και νομιμοποίηση βάση του ισχύοντος καταστατικού.
  • Στις 24-11-2016 η συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής δεν στάθηκε δυνατό να ολοκληρωθεί, παρά μόνο ως προς την εκλογή προέδρου (ομόφωνα εκλέχτηκε η κ. Καραβέλα Αρετή).

Στόχος της συνεδρίασης στις 24-11 ήταν η ενημέρωση της Εφορευτικής Επιτροπής από το απερχόμενο Δ.Σ. ως προς τα καθήκοντά της.

Ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό, καθώς τα θέματα που τέθηκαν α) δεν αφορούσαν την Εφορευτική Επιτροπή και β) παρεμπόδισαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Γι' αυτό και αποφασίστηκε η επανάληψη της συνεδρίασης την επομένη, παρουσία μόνο των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής, κάτι που γνωστοποιήθηκε σε όλους τους παρόντες.

  • Στις 25-11-2016, παρά τη γνωστοποίηση ότι επρόκειτο για κλειστή συνεδρίαση μόνο των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής (αναγκαία για να προχωρήσει και να καταλήξει το έργο της Εφορευτικής Επιτροπής) δεχτήκαμε “επίσκεψη” από αντιπροσωπεία του συνδυασμού “Προοπτική για την Κοινωνιολογία” με σκοπό όχι “την κατάθεση απαραίτητων εγγράφων” -όπως ανέφεραν στο Δελτίο Τύπου τους- μιας και δεν είχε αναγγελθεί η προθεσμία κατάθεσης, αλλά όπως οι ίδιοι ανέφεραν στα παρόντα μέλη και την Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, για λόγους “καλόβουλης καχυποψίας”!!

Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση από οποιονδήποτε τέτοιων πρακτικών προσβάλλει άμεσα τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, το κύρος της Εφορευτικής Επιτροπής και θέτει εν αμφιβόλω την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας και γι 'αυτό το καταγγέλουμε.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς, τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, κληθήκαμε εθελοντικά να επιτελέσουμε ένα συγκεκριμένο, σημαντικό έργο που έχει να κάνει άμεσα με το μέλλον αυτού του Συλλόγου, εις βάρος του προσωπικού μας χρόνου.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούμε ως φερέφωνα κανενός. Η μόνη μας φιλοδοξία είναι η επιτυχής διεξαγωγή των εκλογών με όσο μαζικότερη συμμετοχή των μελών γίνεται.

Εκφράσεις δυσπιστίας, έλλειψης εμπιστοσύνης, καχυποψίας, προσβολών, έμμεσων ή άμεσων απειλών προς τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής μάλλον δυσχεραίνουν παρά διευκολύνουν το έργο της και δημιουργούν ένα πρωτοφανές κλίμα διάσπασης, το οποίο ενδεχομένως αποθαρρύνει τη συμμετοχή μελών τόσο στο Σύλλογο όσο και στις διαδικασίες εκλογής οργάνων του Συλλόγου.

Κλείνοντας, καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές για να εξασφαλίσουμε έναν υγιή, διεκδικητικό Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων.

 

                                                Για την Εφορευτική Επιτροπή

 

                        Πρόεδρος                                            Μέλη

                        Καραβέλα Αρετή                    Γιακουβάκη Ζωγραφιά, Καραβασίλη Ιωάννα,

                                                                        Λεομπίλλα Φωτεινή, Τούτσης Μελέτης